Kristus er oppstanden fra de døde, halleluja!

Nye lysekroner og kirkebenker til St. Andreas kirke på Gjøvik.

I uken etter påske har det skjedd store ting i St. Andreas kirke: Menigheten har kjøpt seks nye lysekroner som erstatter de gamle, grå og ødelagte lampene og fra St. Johannes menighet på Bredtvedt i Oslo fikk vi en uventet telefon fra sognepresten, p. Tan: Han lurte på om vi ville overta tolv gamle kirkebenker som de hadde til overs? Dette var en gledelig overraskelse, for vi hadde allerede bestilt materialer for å bygge nye kirkebenker på Gjøvik i neste måned. Vi takket selvfølgelig ja, og benkene ble transportert til Gjøvik lørdag 10. april. Både benker og transport er en gave fra St. Johannes menighet til oss, og vi takker hjertelig!

Påskevigilien ute. Foto: Kåre Hosar

Påsketidens messer:

Husk: Påmelding til alle messer! (Se link nedenfor)

Mariakirken, Lillehammer:

Andre søndag i Påsken, 11. april. Høymesse kl. 11.00 (feires ute)

Onsdag  14. april. Messe kl. 11.00. (Feires inne i kirken)

Torsdag 15. april. Messe kl. 11.00. (Feires i kirken)

Lørdag 17. april. Messe etter trid. ritus. (Feires i kirken)

Tredje søndag påsken 18. april. Høymesse kl. 11.00. (Feires ute eller inne. Avhenger av regjerningens smittevernregler.)

St. Andreas kirke, Gjøvik:

Onsdag  14. april. Messe kl. 18.00. (Feires inne i kirken)

Tredje søndag påsken 18. april. Høymesse kl. 17.00. (Feires ute eller inne. Avhenger av regjerningens smittevernregler.)

Kirketeigen på Kvam:

Søndag 18. april. Høymesse kl. 17.00

Messe på Polsk:

Messe på polsk feires normalt på 1. og 3. søndag i mådeden kl. 12.00 i St. Andreas kirke på Gjøvik og Kl. 17.00 i Mariakirken på Lillehammer.

Påmelding til messe.

Man må melde seg på til alle messer som feires. Påmeldingen må nå gjøres gjennom billettsystemet på katolsk.no (Bruk denne linken: billett.katolsk.no/

Katolsk radio på nett!

Unknown.jpeg

Denne høsten ble St. Rita radio lansert. Det er en norskspråklig nettradio som sender katolsk stoff hele døgnet: Messer, rosenkrans, katekeser for ungdom og voksne, troskurs, debattprogrammer om tro og etikk, musikk, barneprogrammer og mye mer.

Det er Pål Johannes og Erika Nes fra Ålesund som har dratt i gang dette kjempeprosjektet. Det anbefales varmt, og du finner St. Rita radio ved å trykke på denne lenken: www.stritaradio.no/

Fotografier fra Mariakirken menighet