Kunngjøringer 21. - 29. september:

(Se nedenfor)

Mariahagen er nesten ferdig!

I de siste par ukene har Roman Manek fra menigheten vår murt opp Mariahagen vår, og nå er den nesten ferdig. Du finner den ved den nye inngangen til menighetskontoret- i sidefløyen til høyre for hovedinngangen til kirken. Det gjenstår å bygge et tak over statuen av Vår Frue, og det skal legges et tekke oppå muren for å forhindre vann å trenge inn. Disse arbeidene blir gjort i de kommende ukene. Mariahagen vår skal være et sted for bønn, stillhet og ettertanke, og vi vil til våren gjøre den helt i stand med planter og benker, men allerede nå kan du komme for å tenne lys, be og ha en stund i stillhet.

Biskop Bernt Eidsvig besøkte Mariakirken fredag 13. september.

Fra høymessen med biskopen. Foto: Kåre Hosar

På selveste fredag den 13. kom biskop Bernt Eidsvig for å gjenåpne Mariakirken etter ombyggingen. Siden 2016 har menigheten sammen med bispedømmets bygningsråd planlagt og gjennomført en fullstendig ombygging og renovering av Mariakirken på Lillehammer: Kirken har blitt renovert, menighetssal har blitt bygget i kjelleren og kirkens sidefløy har blitt bygget opp på ny med sakristi, gjesterom og ny leilighet til presten. Kirken var stengt i over ett år, og menigheten kunne litt etter litt ta det nye bygget i bruk fra sist vinter. På fredag den 13 kom så biskop Eidsvig for selv å se resultatet av arbeidene og for å feire messen og glede seg med menigheten. I sin preken minnet biskopen om at alle arbeidene som er gjort i byggingen ville være overflødige hvis menigheten selv ikke fyller de nye lokalene med liv. «Bygningen er ikke et må i seg selv, kun et middel til økt liv i troen.» La oss følge biskopens oppfordring og fylle den nye Mariakirken med tro og liv!

Se flere bilder på menighetens Facebookside: www.facebook.com/groups/236640363911/

Kunngjøringer kommende uke:

Lillehammer:

Mariakirken, Weidemannsgate 3 B, 2613 Lillehammer

Søndag 22. september: Høymesse kl. 1100

Onsdag 25. september: Ikke messe.

Torsdag 26. september: Messe kl. 1800

Fredag 27. september: Messe kl. 1800

Lørdag 28. september: Messe kl. 1000.

Søndag 29. september: Høymesse kl. 1100.

Gjøvik:

Engehaugen kirke, Gjennomfaret 2, 2818 Gjøvik.

Messe i Engehaugen kirke, mai 2019. Foto: Kristine T. G. Hardeberg

Søndag 22. september: Ordets liturgi med utdeling av den Hellige kommunion kl. 1700.

Søndag 29. september: Messe kl. 1700.

Otta:

Bykirka, Storgata 21, 2670 Otta

Korsvei på Otta. Foto: Nikoline Myklevik

Messene på Otta feires en gang i måneden, og det på den 3. søndagen kl. 1700

Husk messe på Otta søndag 15. september kl. 1700. (Katekesen for barn og konfirmanter begynner kl. 1600)

Katolsk kirke på Gjøvik fra høsten 2019:

Det er en stor glede å få meddele at vi fra høsten får vår egen katolske kirke på Gjøvik.

Bispedømmet har kjøpt Frelsesarmeens gamle lokaler i Bassengvegen 1, midt i Gjøvik sentrum for 3, 65 millioner kroner, og fra høsten vil disse lokalene bli vår egen kirke med plass til om lag 100 – 120 personer. Dette vil bety svært mye for våre troende i gjøvikområdet som nå får sitt eget gudshus.

Søndag 23. juni er siste messe i Engehaugen kirke før sommerferien, og første messe etter ferien blir søndag 25. august. Vi begynne høstens messefeiringer i Engehaugen kirke mens vår egen gjøres klar, og så vil vi komme tilbake til når vi flytter til vår egen kirke.

Trenger du selskapslokale eller møterom?

Mariakirken katolske menighet i Weidemannsgate på Lillehammer leier ut ny, moderne sal og møterom. Salen rommer til vanlig 60 personer, med mulighet til å utvide til 80 plasser. Nytt stort kjøkken med kapasitet til 80 personer, tre møterom for opp til 15 deltagere. I dag parkeringsplass for ca. 20 biler og fra våren 30 plasser. Full HC tilgjengelighet. For spørsmål, pris og leie; skriv til menighetskontoret på mail: Lillehammer@katolsk.no

Pilegrimsreise til Oberammergau i Tyskland i 2020.

I juli 2020 arrangeres det en pilegrimsreise til Oberammergau i det sydlige Tyskland. p. Reidar fra Mariakirken på Lillehammer blir med som pilegrimsprest og reiseleder er Ellen K. Wergeland fra Porsgrunn. Det er nå mulig å melde seg på, se informasjon nedenfor.

Du kan nå melde deg på hvis du vet at du vil bli med, skriv da til Ellen eller p. Reidar.

Ta også kontakt hvis du er interessert men ikke helt sikker ennå, slik at vi får en oversikt over interesserte.

Fotografier fra Mariakirken menighet