Kunngjøringer 19. - 26. mai, se nedenfor:

Husk 1.kommunion i Mariakirken på Lillehammer 26. mai!

Disse flotte 1.kommunionsbarna er fra Gjøvik ifjor.

26. mai feirer vi igjen 1.kommunion i Mariakirken kl. 1100.

På Gjøvik feires 1. kommunion den 9. juni kl. 1700. Velkommen!

Trivelige avslutninger på troskursene på Lillehammer og Gjøvik

Onsdag 15. mai møttes 13-14 deltagere til hyggelig avslutning på årets troskurs. Omlag annenhver onsdag har vi møttes i Engehaugen kirke for å se på kirkens lange tradisjon og historie, og nå etter nyttår, messen. Til høsten møtes vi igjen, men da vil det være mer som samtalegruppe rundt tros- og kirkespørsmål. Gruppen er åpen for alle, så det er bare å henge seg på! Informasjon om møtedager legges ut her og kunngjøres i messen utover sommeren.

Mandag 20. mai var det avslutning på Lillehammer. Desverre var det noen som ikke kunne komme, men vi var en fin gjeng som hygget oss på Parkcafeen. Til høsten møtes vi igjen, og som på Gjøvik tenker vi en samtalegruppe hvor vi snakker om og diskuterer trosspørsmål. Gruppen vil være åpen for alle, så det er bare å henge seg på. Møtedagen vil bli tirsdag, og datoene kunngjøres her på hjemmesiden og i messen utover sommeren.

Kunngjøringer:

Lillehammer:

Mariakirken, Weidemannsgate 3 B, 2613 Lillehammer

Påskenatt i Mariakirken 2019. Foto: Kåre Hosar

Søndag 19. mai: 5. søndag i påsketiden. Katekese for menighetens barn og konfirmanter på Lillehammer fra kl. 1000 – 1400.  NB: Det er øvelse og forberedelse til både 1. kommunion og konfirmasjon denne dagen. Høymesse kl. 1100.

Søndag 19. mai: Messe på polsk kl. 1400.

Onsdag 22. mai: Messe kl. 1100

Torsdag 23. mai: Messe kl. 1800. Møte i menighetsrådet etter messen.

Fredag 24 mai: Messe kl. 1100. NB: Merk at fredagsmessen feries på formiddagen i sommertiden.

Lørdag 18. mai: Messe kl. 1000, etter tridentinsk ritus.

Søndag 26. mai: 6. søndag i påsketiden. 1. kommunion for 3. klassingene som bor på Lillehammer.

Gjøvik:

Engehaugen kirke, Gjennomfaret 2, 2818 Gjøvik.

Messe i Engehaugen kirke, mai 2019. Foto: Kristine T. G. Hardeberg

Søndag 19. mai: 5. søndag i påsketiden, messe på polsk og norsk kl. 1700.

Søndag 26. mai. Katekese for barn og konfirmanter (kun 8. klasse) fra kl. 1500 - 1800. Høymesse kl. 1700.

Otta:

Bykirka, Storgata 21, 2670 Otta

Korsvei på Otta. Foto: Nikoline Myklevik

Messene på Otta feires en gang i måneden, og det på den 3. søndagen kl. 1700

De neste messedagene er søndag 21. april og 19. mai. Katekesen 19. mai begynner kl. 1600.

Trenger du selskapslokale eller møterom?

Mariakirken katolske menighet i Weidemannsgate på Lillehammer leier ut ny, moderne sal og møterom. Salen rommer til vanlig 60 personer, med mulighet til å utvide til 80 plasser. Nytt stort kjøkken med kapasitet til 80 personer, tre møterom for opp til 15 deltagere. I dag parkeringsplass for ca. 20 biler og fra våren 30 plasser. Full HC tilgjengelighet. For spørsmål, pris og leie; skriv til menighetskontoret på mail: Lillehammer@katolsk.no

Les de nordiske biskopers hyrdebrev om vern av det ufødte liv her: De nordiske biskopers hyrdebrev PDF.pdf (125634)

Dette hyrdebrevet fra 1999 forklarer på en dyp og samtidig lettlest måte hvorfor den katolske kirke ikke kan støtte abort.

Ungdomslaget starter opp igjen på Lillehammer.

Vi har nå startet opp ungdomslaget igjen. På Lillehammer er det Anne Lynn Gelacio Lobo (bildet) som driver ungdomsarbeidet. Sist søndag møttes 17 konfirmanter og ungdommer på Bowlingen på Gjøvik, og de vil fremover møtes på 2. søndag i måneden i forbindelse med katekesen på Lillehammer. Annenhver gang vil de reise til Gjøvik, slik at ungdommene fra begge byene møtes. Datoene blir: 10. mars, 7. april, 12. mai og sommeravslutning 16. juni. Alle konfirmanter og ungdommer er velkomne i ungdomslaget.

Troskurset starter opp igjen på Lillehammer.

Troskurset starter opp på Lillehammer tirsdag 12. februar. Temaet denne våren er den katolske messen. Vi vil ha en grundig gjennomgang av messens liturgi og interessante samtaler om løst og fast rundt denne. Kurskveldene blir i menighetssalen fra kl. 1930 – 2100 på tirsdagene 12. og 26. februar, 26. mars, 2. og 23. april og 14. mai.

Gjøvik er det samme kurset allerede i gang, og der er kurskveldene fra kl. 1800 – 1930 i Engehaugen kirke på onsdagene 13. februar, 27. mars, 4. og 24. april og 15. mai.

Kursene er gratis og alle er velkommen til å delta.

Reisebrev fra Mathias Ledum fra Valladolid

Vår egen prestestudent, Mathias Ledum fra Tretten er på plass i presteseminaret. Han begynte sitt første studieår i the Royal English college of St. Alban – i Valladolid i Spania! Hvorfor, og hvordan han har det i presteseminaret kan du lese i hans reisebrev her:

www.katolsk.no/nyheter/2018/11/reisebrev-fra-valladolid

Pilegrimsreise til Oberammergau i Tyskland i 2020.

I juli 2020 arrangeres det en pilegrimsreise til Oberammergau i det sydlige Tyskland. p. Reidar fra Mariakirken på Lillehammer blir med som pilegrimsprest og reiseleder er Ellen K. Wergeland fra Porsgrunn. Det er nå mulig å melde seg på, se informasjon nedenfor.

Du kan nå melde deg på hvis du vet at du vil bli med, skriv da til Ellen eller p. Reidar.

Ta også kontakt hvis du er interessert men ikke helt sikker ennå, slik at vi får en oversikt over interesserte.

Flott menighetstur til Ringebu stavkirke og Østre Gausdal kirke lørdag 16. juni.

Om lag tredve store og små ble med på vårens menighetstur som denne gangen gikk til Ringebu stavkirke og Østre Gausdal kirke. På Ringebu feiret vi messe i stavkirken før vi fikk høre om dens historie. Vi fikk lunch i prestegården og så prestegårdshagen før vi fortsatte til Østre Gausdal kirke. Der fikk vi en omvisning og så den flotte kirken før ferden gikk hjemover. En stor takk til alle de som har planlagt og bidratt til denne fine dagen! Alle bilder: Kåre Hosar, fra menighetens Facebookside

Fotografier fra Mariakirken menighet